☰ Menu
Ronde Bleek 2a | 6029 PE | Sterksel | +31613230690| info@derondebleek.nl

Vliegvismeer

13323756_1424660254226925_4559774364572722167_oHet vliegvismeer van de Ronde Bleek is een prachtig water van 6 hectare met dieptes tot 13 meter. Het vliegvismeer is omringd met bomen welke deels in het water groeien. Een zeer aantrekkelijke plaats voor de aanwezige vissoorten om beschutting te vinden en te azen.

Het visbestand
Op het visbestand zwemmen zeer sterken regenboogforellen tot ruim 8 kg, enkele bruine forellen en Saipling. Maar ook grote baarzen tot 40 cm, Wipers tot 60 cm, karpers tot 15 kg enkele steuren tot ruim 1 meter en andere witvissoorten.

Mogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om te vissen op het vliegvismeer. Let wel, er mag alleen gevist worden met een vliegvishengel en conform het reglement.

_MG_1558

Bellyboat

Het vliegvismeer is uitermate geschikt voor het vissen met de bellyboat. Beschikt u zelf niet over een bellyboat, dan is deze tegen een kleine vergoeding te huur (inclusief flippers en knooploos net). Kijk voor de actuele prijzen op onze Prijzen pagina.

Op de Ronde Bleek hebben we een mooie in -en uitstap plaats voor bellyboaten gemaakt, vooraan bij de steiger voor de pontons. Let er wel op dat het meer een zandafgraving is, en daardoor op sommige plaatsen steile en zeer onveilige oevers heeft. In -en uitstappen is dus alleen toegestaan op de daarvoor ingerichte plaats.

RondeBleek 011

Met een vlot

De Ronde Bleek om de zeer comfortabele vlotten die er te huur zijn (klik hier voor de actuele prijzen). De vlotten op de Ronde Bleek zijn zeer stabiel en uitermate geschikt om met maximaal 2 personen vanaf te vissen. Het vlot is voorzien van een electromotor waar men zich comfortabel kan verplaatsen over de plas, zonder de rust te verstoren. Leuk om te vermelden is dat de mensen die een lege accu hebben op het einde van de dag door het vele varen, meestal degenen zijn die de minste vis hebben gevangen.
Steigers-drb

Op het vlot zijn ankers aanwezig, zodat je stabiel op een vaste plek kunt blijven, en deze plekken goed af kunt vissen. Ook is er een knooploos schepnet aanwezig op de vlotten, en een metalen pin om eventueel vissen uit hun lijden te verlossen. Ook kunt u vanuit de kantine plastic klapstoelen meenemen, zodat u uit kunt rusten na een heftige dril van één van de grote forellen.

Ronde-Bleek-Gidsdag2011-7003346
Struinen

Rond het vliegvismeer is een wandelpad aangelegd, waardoor de vliegvisser al struinend zich kan begeven in de prachtige natuur rond de Ronde Bleek. Op deze route zijn een 4-tal steigers te gebruiken, waardoor de kanten en de hoeken goed af te vissen zijn. Tevens zijn er een aantal plaatsen van waaruit men vanaf de kant kan vissen. De meeste vis begeeft zich in de oeverzone, omdat het voedselaanbod hier het beste is. Vanaf de kant en vanuit de steigers zijn deze oeverzones daarom ook goed te bevissen. Op de route zijn ook een aantal bankjes neergezet met een prachtig uitzicht over het water, zodat u even kunt uitrusten en genieten van de mooie natuurlijk op en om de Ronde Bleek.

13394130_1424660250893592_4767593117247796152_n

Plattegrond, dieptekaart en bodemstructuurkaart.
Het is ook mogelijk om de dieptekaart en bodemstructuurkaart te laten projecteren op Google Earth. Als je interesse hebt, stuur dan een mailtje, dan sturen wij de bestanden op.

Plattegrond-drb-vliegvismeerDe dieptekaart geeft de dieptes van het meer aan. Rood is heel ondiep en blauw is diep (tot +/- 13 m)

De Ronde Bleek Vliegvismeer Dieptekaart

Bodemstructuurkaart.

Deze kaart geeft de structuur van de bodem aan. Hoe donkerder de bodem, hoe zachter de bodem is.

De Ronde Bleek Vliegvisvijver Bodemstructuur