☰ Menu
Ronde Bleek 2a | 6029 PE | Sterksel | +31613230690| info@derondebleek.nl

Kreken

Er zijn 4 kreken welke exclusief voor het vliegvissen zijn aangelegd. Deze kreken staan met elkaar in verbinding en worden continue gevoed door vers water. De kreken hebben ruwweg 2 waterniveaus. De eerste 6 meter van de kreek (over de gehele lengte) is 50-80 cm diep. Ideaal om over te waden. Na deze 6 meter wordt het water snel dieper tot ongeveer 2,5 meter diep. De grens is tussen het ondiepe en diepe gedeelte is zichtbaar  gemaakt door het planten van riet. Op dit moment worden er enkele stekjes langs de kant gemaakt, waardoor het ook mogelijk is om van de kant te vissen. Kreek 1 is gesloten voor de vliegvisserij!

De kreken hebben een mooi visbestand aan voornamelijk regenboogforellen. Naast regenboogforel zitten er ook wipers, baarzen, karpers, graskarpers, zeelten en steuren. Welke allemaal te vangen zijn met de vliegvishengel!

De prijs is gelijk aan het vissen op het vliegvismeer (€ 5,- per uur). Zo kun je afwisselend vissen op alle kreken en het vliegvismeer! De forellen op de kreken zijn over het algemeen wat makkelijker te vangen en iets kleiner van formaat. Maar ook deze forellen zijn beresterk en gaan al richting de 80 cm!

De kreken zijn geopend zolang de temperatuur dit toelaat. Normaliter zijn de kreken van eind september tot eind april open. Vanaf begin/eind april wordt gevraagd de gevangen forellen over te zetten op de grote vijver.