☰ Menu
Ronde Bleek 2a | 6029 PE | Sterksel | +31613230690| info@derondebleek.nl

Viskwekerij

De Ronde Bleek is primair een viskwekerij. Op de Ronde Bleek worden verschillende soorten vis gekweekt voor zowel de consumptie als de sportvisserij. De hoofdsoorten die gekweekt worden op de Ronde Bleek zijn de forel (regenboog en bruine) en de karper. Maar ook zeelten,  baarzen, voorns en andere witvissoorten worden op de Ronde Bleek gekweekt

Forel

Het grootste gedeelte van de forel wordt opgekweekt tot grote forellen voor de sportvisserij of consumptie. Maar met regelmaat worden er in de speciaal ingerichte kwekerij van ei tot volwassen vis gekweekt.

Karper

Karpers worden op natuurlijke wijze gekweekt op de Ronde Bleek. Van ei tot 20+ kg karper. De Ronde Bleek heeft eigen, prachtige ouderdieren welke jaarlijks zorgen voor vele kleine, hoog gebouwde, goed groeiende, rijkbeschubde spiegelkarpers. Jaarlijks worden de jongen gesorteerd en worden een of meerdere ouderdieren vervangen om de diversiteit te kunnen garanderen.

 

Zeelt

Ook de zeelt doet het zeer goed op de Ronde Bleek. In 2014 zijn er enkele volwassen zeelten uitgezet en inmiddels wemelt het van de kleine zeelten. Heel duidelijk is te zien dat er verschillende maten zijn en dus zeelten uit verschillende jaargangen. Prachtige dieren die ook goed zijn voor het biologisch evenwicht in de vijver!